Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul Depreminin Ardından Deprem Çantası Hazırlığı Başladı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, afetlere karşı hazırlıklı olmak adına deprem çantası önem kazanmaya başladı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, acil durum ve afetlerde ilk saatlerde hayatta kalmak için gerekli olan malzemeleri içeren bir çanta bulundurmanın hayati önem taşıdığı vurgulanmaktadır.

İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ!

Özellikle depremler gibi afetler sonrasında geçen ilk 72 saat kritik bir dönem olarak kabul edilmektedir. Yardım ekiplerinin ulaşmasında olası gecikmeler göz önüne alındığında, bireylerin ve ailelerin bu süre zarfında ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çanta hazırlıklı bulundurması gerekmektedir.

Acil durum ve afet çantalarının sadece yetişkin bireyler için değil, bebekler, yaşlılar, engelliler ve evcil hayvanlar gibi özel ihtiyaç gruplarını da düşünerek hazırlanması önem arz etmektedir. Ayrıca çantanın her zaman kolayca ulaşılabilir bir yerde bulundurulması önerilmektedir.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

AFAD, afet ve acil durum çantasında aşağıdaki malzemelerin bulunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtmektedir:

“Çakı, düdük, nakit para, kağıt, kalem, battaniye veya uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik örtü, pilli radyo, el feneri, yedek piller, ilk yardım çantası, sürekli kullanılan ilaçlar ve reçeteler, yeterli miktarda gıda ve su, hijyenik malzemeler, evcil hayvanlar için 3 günlük mama ve su ile önemli evrakların fotokopileri.”

Çantaya, engelli bireyler için kimlik belgeleri, engellilik durumunu kanıtlayan belgeler, yedek protezler, ilaçlar ve reçeteler; bebekler için mama, biberon, bebek bezi, oyuncaklar; yaşlılar için tıbbi belgeler, yedek protezler ve ilaçlar eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Hazırlanan yiyecek, içecek, ilaç ve hijyen malzemelerinin son kullanma tarihlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, mevsim koşullarına uygun giysilerin tercih edilmesi ve çanta içeriğinin altı ayda bir gözden geçirilip yenilenmesi önerilmektedir.

Related Posts

AKP’li vekil halka döviz satışının yasaklanmasını istedi

İsmail Güneş bu öneriyi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a aktardı. “Dövize yönelimi engellemenin yolu var. Halkın döviz almasını yasaklayın, doları sadece ithalat-ihracat yapanlar alsın” dedi. REZERVDEKİ erimenin bu yolla durdurulabileceğini iddia etti. Güneş’in önerisi karşısında “döviz yasağının 45 yıl önce Turgut Özal tarafından kaldırıldığı” hatırlatıldı. “Krizi çözmenin yolu yasaklar

Sivas’ta iki kardeşi vahşice katletmişti! 25 saat dakika dakika incelendi: Katil yakalandı

Sivas’ta evlerinde ölü bulunan iki kardeşin boğazları kesilerek vahşice öldürüldüğü olayda, katil zanlısı Ankara’da yakalandı.

Maradona’nın ölümüne ilişkin dikkat çeken gelişme: Yeni belgeler ortaya çıktı

Arjantin’in efsane yıldız futbolcusu Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında dava dosyasına yeni 300 tıbbi belge ve 500’den fazla e-posta konuldu. Ulusal basında yer alan haberde, savcılığın talebi doğrultusunda Buenos …

Çin ve Rus liderler Moskova’da buluşuyor

Dünyada Ukrayna ve Gazze savaşlarına iki nüklere güç Hindistan ile Pakistan arasında patlak veren sıcak çatışmanın da eklendiği bir ortamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin lideri Şi Cinping bugün Moskova’da görüşüyor.

Yaşam hakları savunucularından AYM’nin kararına tepki

Sakarya Caddesi’nde Anayasa Mahkemesi’nin sahipsiz hayvanlarla ilgili Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun iptal istemini reddetmesini protesto eden yaşam hakları savunucuları, “Anaysa Mahkemesi, bugün AKP- MHP iş birliği ile çıkartılan katliam yasasının suç ortağı oldu” ifadelerini kullandı.

Macron: AB, Suriye’ye yönelik ‘yaptırımları kademeli olarak kaldırmaya’ devam edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’nin inşasında AB’nin ülkeye yönelik ‘yaptırımları kademeli olarak kaldırmaya’ devam edeceğini söyledi.