En çok indirilen uygulama sonunda değişti: TikTok tahtından indirildi!

En Popüler Uygulamaların İncelemesi

Her ay milyonlarca kez indirilen popüler uygulamalar arasında, zirvedeki uygulamaların kim olduğu şaşırtıcı olabilir. Gerçekleştirilen son araştırmaya göre, dünya genelinde en çok indirilen uygulamalar incelendi ve oldukça ilginç sonuçlara ulaşıldı.

En Çok İndirilen Uygulamalar

Araştırmaya göre, ChatGPT Nisan 2025’te 52 milyon indirmeye ulaşarak en popüler uygulama oldu. Bu rakam, aynı dönemde popüler sosyal medya uygulamaları TikTok ve Instagram’ın gerisinde kalarak dikkat çekti.

Alışveriş uygulamaları arasında ise Temu, Nisan ayında 25 milyon yeni indirme ile en hızlı büyüyen uygulama oldu. Bu Çin merkezli e-ticaret şirketi, küresel çapta büyük ilgi görürken, veri gizliliği ve üretimle ilgili endişelere de maruz kaldı.

ChatGPT’nin Artan Popülaritesi

OpenAI şirketinin geliştirdiği ChatGPT, bu yıl sonuna kadar 1 milyar küresel kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor ve mevcut kullanıcı kitlesi oldukça geniş. Şirketin web siteleri aylık yaklaşık 5,19 milyar ziyaret alırken, kullanıcıların yaklaşık %15’inin Amerikalı olduğu belirtildi.

ChatGPT’nin hızlı büyümesi sürpriz değil ancak bu teknolojinin günlük hayatta ne kadar yaygınlaştığını görmek şaşırtıcı olabilir. Pew Araştırma Merkezinin yaptığı çalışma, gençlerin yaklaşık dörtte birinin okul projelerinde ChatGPT’yi kullandığını ve yapay zeka kullanımının 2023 yılında ikiye katlandığını gösterdi.

Gençlerin ChatGPT’ye Bakışı

Gençlerin platforma yönelik düşünceleri, kullanım amacına göre önemli ölçüde değişiyor. Pew araştırması, gençlerin %54’ünün ChatGPT’yi yeni konular araştırmak için kullanmanın kabul edilebilir olduğunu düşündüğünü, ancak yalnızca %18’inin programı kompozisyon yazmak için kullanmanın doğru olduğuna inandığını ortaya koydu.

Related Posts

2 bin yıllık sokak lezzeti bulundu

Roma döneminde fast-food kültürünün nasıl olduğunu ortaya koyan dikkat çekici bir keşif yapıldı. İspanya’nın Mallorca adasındaki Pollentia antik kentinde, yaklaşık 2 bin yıllık bir çöp çukurunda bulunan kuş kemikleri, Romalıların atıştırmalık olarak ötücü kuşları tükettiğini ortaya çıkardı.

Beklenen o özellik artık Iphone’da kullanılabilecek!

iPhone iOS 26 güncellemesi ile birlikte kullanıcıları için önemli bir yeni de hayata geçirdi. Bu güncelleme kapsamında artık iPhone’ununuzun ekranında tam olarak ne kadar sürede şarj olacağına ilişkin bilgilere doğrudan erişebilirsiniz. Kilit …

Türkiye Avrupa’da en fazla bilişim mezunu veren 3.ülke oldu

Stanford Üniversitesi’nin “2024 Yapay Zeka İndeksi Raporu”nda Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında bilişim, bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip 3’üncü ülke oldu.Lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip ülkeler sıralamasında Türkiye, Birleşik Krallık ve Almanya’yı takip ediyor.

İzmir taekwondo müsabakalarında Aliağa’da 20 madalya sevinci

Aliağa Belediyesi Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge yönetiminde hazırlanan 35 sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Okul Sporları ve Analig müsabakalarında Aliağa’yı gururla temsil etti. Sporcular; 17’si bronz, 3’ü gümüş madalya olmak üzere 20 madalya birden kazandı.

2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri

Dünya genelinde 2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri açıklandı.

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ 11 yeni firmayla havacılık ekosistemini canlandırıyor

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden faaliyete başlayan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, bu gelişmenin ardından etrafında kurulan 11 havacılık firmasıyla yeni bir ekosistemin doğmasına kapı açtı. TOMTAŞ, 1926 yılında Kayseri’de kurulan ve yarım kalan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketinin (TOMTAŞ) mirasını devam ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl sonra, 2023’te ASFAT, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Teknopark ve TOMTAŞ Yatırım ortaklığıyla yeniden kurulan şirket, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.