Hubble Uzay Teleskobu 35’inci yılında dört fotoğraf paylaştı

NASA, Hubble Uzay Teleskobu’nun 35. Yıl Dönümünü Kutladı

Hubble Uzay Teleskobu, Dünya yörüngesine yerleştirilmesinin 35. yıl dönümünü kutlamak için NASA tarafından yakın zamanda elde edilen dört uzay fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı. Bu görseller arasında Mars gezegeni, yıldız oluşum bölgeleri ve komşu galaksilerden kareler yer alıyor.

1990 yılında fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu, geçen 35 yıl boyunca evrenin derinliklerine dair önemli bilgiler sağlayarak bilim dünyasına büyük katkı sağladı. NASA, Hubble’ın bilimsel üretkenliği ve küresel tanınırlığıyla tarihteki en başarılı uzay teleskoplarından biri olduğunu vurguladı.

NASA Genel Merkezi’nde Astrofizik Bölümü Vekil Direktörü Shawn Domagal-Goldman, yaptığı açıklamada “Hubble, 35 yıl önce fırlatıldığında evrene yeni bir pencere açtı. Çarpıcı görüntüleri dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham verdi” şeklinde konuştu.

Domagal-Goldman, Hubble’ın hala aktif olarak görevine devam etmesinin uzun vadeli uzay gözlemevlerinin önemini vurgulayarak, gelecekte planlanan ‘Habitable Worlds Gözlemevi’ gibi projeler için Hubble’ın sağladığı deneyimlerden önemli dersler çıkarıldığını belirtti.

Related Posts

Dijitalleşen dünyada kişisel verilerinizi korumanın 8 yolu

1. Paylaştığınız Bilgileri Unutmayın Oxford Üniversitesi Bilgi Güvenliği sayfasından edinilen bilgiye göre, internetteki günlük aktivitelerimiz farkında olmadan birçok kişisel bilgiyi paylaşmamıza neden oluyor. Doğum tarihinizden ev adresinize …

Buzulların altında volkanik sır! Derinliklerindeki gizem:

Antarktika, dünyanın en soğuk ve en gizemli kıtası, bilim insanlarını bir kez daha şaşırtmayı başardı. Yeni bir araştırmada, kıtanın en büyük buzul tabakasının altında aktif bir volkanik sıcaklık kaynağı tespit edildi. Bu keşif, hem küresel iklim …

Bu üç güne dikkat: Dünya tarihinin en kısa günü yaşanacak

Dünyanın dönüşü beklenmedik bir şekilde hızlandı ve gelecek haftalarda tarihteki en kısa günlerden birinin yaşanması bekleniyor. Londra Üniversitesi’nden astrofizikçi Graham Jones; 9 Temmuz, 22 Temmuz ve 5 Ağustos’a dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu günlerde dünya, normal süreden 1.30 ila 1.51 milisaniye daha hızlı dönebilir.

Bilim insanları uyardı: Evinizde minik kara delikler olabilir

Bilim insanlarına göre evrenin en yıkıcı yapılarından biri olan kara delikler, evrenin her yerine dağılmış mikroskobik versiyonlarının evinizin içinden bile geçiyor olabilir…

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da başladı

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde iki gün sürecek Dünya Kaykay İniş Şampiyonası başladı. 21 ülkeden 50 sporcu yarışmanın ilk gününde saatte 120 kilometre hıza ulaştı

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.