Şanlıurfa’da TOKİ’de yaşayan depremzedeler: Sıcak suyumuz yok, peteklerimiz yanmıyor, mağduruz!

Depremzedelerin Yaşadığı Sorunlar TOKİ Konutlarında Devam Ediyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evleri yıkılan vatandaşlar için Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 256 deprem konutu yapıldı. Konutlara yerleşen depremzedeler ise evlerde su, elektrik ve doğal gaz olmadığı için mağdur olduklarını dile getirdi.

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, TOKİ konutlarında depremzedeleri ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi. İlçeye uzaklığı nedeniyle depremzedeler, ulaşım sorunu yaşadıklarını ve sağlık hizmeti alamadıklarını belirtti. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi:

  • “Çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor”
  • “Binaya bakım yapmıyorlar, dolmuş çalışmıyor.”
  • “Toplu taşıma olmadığı için çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor, çünkü kendi imkanlarımızla getirip götürüyoruz. Fırın yok, binalarda temizlik yok, binaların önünde çöpler birikmiş, zor geçiyoruz, çöp konteyneri yok, binaların kapıları sabaha kadar açık, sıcak suyumuz yok, sıcak suyu fişle (elektrikle) ısıtıyorum, peteklerimiz yanmıyor.”
  • “Perişan olduk, bizler depremzedeyiz”
  • “Çöp arabası gelmediği için ortalık çöpe döndü.”
  • “Isınmak için ufo kullanıyoruz, suyu ısıtmak için şofben kullanıyoruz, çocuklarımız hasta olsak gidecek hastanemiz yok.”
  • “Ben hanımımı en son kattan sırtımda indirip hastaneye götürüyorum. Asansör çalışmıyor, söylüyorum ‘çalışacak yapacağız’ diyorlar ama sonuç yok.”

“Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var”

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, deprem konutlarında yaşanan sorunları şu şekilde dile getirdi: “Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var, çocuklar okula gidemiyor. Apartmanlara aidat ödüyorlar ancak ödedikleri aidattan herhangi bir hizmet almıyorlar. Elektrik, su parası geliyor ancak o elektrik ve suyu harcamıyorlar, aidat geliyor, doğal gaz parası geliyor onu da harcamıyorlar, mağdurlar depremzedelerimiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Depremzedelerimizin ivedilikle sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.” (ANKA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin siyasi parti ziyaretlerinde neler konuşuldu, yol haritasında neler var?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Related Posts

İmamoğlu: Değişimin zamanı geldi

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir” dedi.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Yeni bir kriz sessizce şehri sardı… Havaya bakmadan yürümek imkânsız!

Seul sakinleri şu sıralar şehirde yürürken sadece doğanın tadını çıkarmıyor; başlarını kaldırdıklarında, göz hizasında ya da adım attıkları “aşk böcekleri”yle karşılaşıyorlar. Görüntüleri sosyal medyada hızla yayılan bu haşereler, şehirde hem görsel bir rahatsızlık hem de tartışma konusu haline geldi.